2020. január 10., péntek 07:28

Hét és fél méter átmérőjű tévét mutatott be a Samsung

Értékelés:
(0 szavazat)
Hét és fél méter átmérőjű tévét mutatott be a Samsung Hét és fél méter átmérőjű tévét mutatott be a Samsung
banner

Bemutatta a legújabb generációs MicroLED-kijelzőit a Samsung a Las Vegas-i CES technológiai szakkiállításon. A leglátványosabb idén is a The Wall tévéjük, a tavaly előtti 146 és a tavalyi 219 hüvelykes után idén már egy 292 hüvelykest hoztak, vagyis csaknem 7 és fél méter a tévé átmérője.

 Samsung már évek óta a MicroLED-ben látja a jövőt. Csúcsminőségű megjelenítésre képes, bár a gyártás még sok kihívást jelenthet, még drágább, mint például a népszerű OLED-é, de már rengeteg pénzt áldoztak a technológia fejlesztésére.

Az OLED-hez hasonlóan nincs háttérvilágítása a MicroLED tévéknek, a pixelek bocsátják ki a fényt, a kijelzők akár 5 000 nites fényerőre is képesek, ami viszont az OLED-eknél nem lehetséges. A Samsung moduláris MicroLED készülékei személyre szabhatóak, nem egyetlen kijelzőből állnak, MicroLED-paneleket csatlakoztatnak egymáshoz, vagyis a jövőben ez bővíthető lesz,nem új tévét, hanem csak új panelt kell majd venni, ha nagyobb kijelzőt szeretnénk, a konstrukció pedig kávamentes lehet a kialakításnak köszönhetően.Vagyis bármilyen nagyságú és képarányú tévét ki lehet alakítani a moduláris megoldással, attól függően, hogy mennyi hely van otthon.

Megjelent: 79 alkalommal
©2020 CelebGuru Designed By RedCat

Search