2020. november 15., vasárnap 15:36

Messi két feltétellel igazolna a Cityhez

Értékelés:
(0 szavazat)

A Manchester Citynél továbbra sem tettek le róla, hogy szerződtessék a hatszoros aranylabdás Lionel Messit, azonban ahhoz, hogy a transzfer létrejöjjön, két nagyon fontos feltételnek kell teljesülnie.

A nyáron Lionel Messi kétségbeesetten akart távozni a Barcelonától, majd végül maradt, feltehetőleg a szerződése miatt, ami még mindig érvényes, egészen jövő nyárig. A katalán együttesnél továbbra is arra törekedne, hogy meghosszabbítsák a világ egyik legjobb játékosának nyáron lejáró szerződését. Amennyiben nem tudják meggyőzni az argentint a hosszabbításról, télen pedig nem adnak rajta túl, akkor Messi jövő nyáron ingyen távozhat.

Az argentin zseni játékjogáért folytatott harcban a Manchester City mindig is esélyesnek számított, több okból kifolyólag is, hiszen Segio Agüero és Lionel Messi köztudottan közeli kapcsolatban áll egymással, Barca klasszisa pedig Guardiolával is barátságban maradt. A katalán edzővel közösen kétszer is Európa trónjára ülhetett.

Sport Witness pedig most arról ír, hogy az El Chiringuito információi szerint továbbra is a City számít favoritnak, de két feltételnek teljesülnie kell ahhoz, hogy 20 év után égszínkékre cserélje a gránátvörös-kék mezt. A lap azt állítja, hogy Messi csak abban az esetben igazolna az angol gyárvárosi csapathoz, ha a vezetőség meghosszabbítja Pep Guardiola és Sergio Agüero szerződését.

Guardiola 2016 óta irányítja a manchesteri alakulatot, amellyel többek között két bajnoki címet és egy FA-kupát nyert. Az elmúlt idényben együttese 18 pontos lemaradással zárt másodikként a pontvadászatban a bajnok Liverpool mögött, a Bajnokok Ligájában pedig a negyeddöntőben búcsúzott. Érdekesség egyébként, hogy ilyen hosszú időt még egy klubnál sem töltött, a Barcát négy évig, a Bayern Münchent pedig három évig irányítottá. Jelenlegi kontraktusa 2021-ig köti a klubhoz.

"Szeretnék továbbra is itt maradni" – fogalmazott a 49 esztendős vezetőedző még szeptemberben.

Azonban nem csak az előző, de az idei szezonban is akadnak problémák a Citynél, hiszen a csapat jelenleg a csalódást keltő tizedik helyen áll a bajnokságban, igaz, egy meccsel kevesebbet játszva.

 
Megjelent: 71 alkalommal
©2021 CelebGuru Designed By RedCat

Search