2020. március 23., hétfő 07:39

KANADA NEM HAJLANDÓ SPORTOLÓKAT KÜLDENI AZ OLIMPIÁRA!

Értékelés:
(0 szavazat)

Kanada nem küld sportolókat sem az olimpiára, se a paralimpiára - jelentették be hétfőn hajnalban. A döntést a helyi sportszövetségek és a kanadai kormány is támogatja. Kanada felszólította a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot, hogy halassza el a július 24-én kezdődő tokiói olimpiát.

A Kanadai Olimpia Bizottság közleménye egyértelműen fogalmaz: ez a döntés nemcsak a sportolók egészségéről, hanem az összes ember egészségéről szól, vagyis közegészségügyi döntést hoztak meg. Ebben a helyzetben a sportolók nem tudják normális körülmények között folytatni a felkészülést. Ebben a globális krízisben sokkal fontosabb dolgok vannak, mint a sport és az olimpia. Így fogalmaznak: "Hálásak vagyunk a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak, hogy nem törölte el a 2020-as nyári olimpiai játékokat. Nagyra becsüljük azt is, hogy megértették: fel kell gyorsítani a döntést a tokiói olimpia sorsáról, az esetleges halasztásról. Azt is üdvözöljük, hogy a NOB elismeri: a koronavírus-járvány visszaszorítása most minden egyes országban a legfontosabb kérdés. Egy olyan globális kírzísben vagyunk, amely sokkal jelentősebb, mint az olimpia."

AA Kanadai Paralimpiai Bizottság szintén bejelentette, hogy nem kívánja az ország fogyatékosságal élő sportolóit Japánba küldeni. A Paralimpia 2020. augusztus 25-én kezdődne meg Tokióban. 

 

A kanadai bejelentés után az Ausztrál Olimpiai Bizottság is lépett. Az ottani testület igazgatótanácsa egyetértett abban, hogy jelen helyzetben nem lehet összeállítani az ausztrál olimpiai csapatot a tokiói játékokra. Az Ausztrál Olimpiai Bizottság felszólította az ország sportolóit, hogy a 2021-es rendezésű nyári olimpiára készüljenek. Ugyanakkor azt nem mondták ki, hogy a 2020-as rendezés esetén nem küldenek sportolókat a játékokra. 

Megjelent: 154 alkalommal
©2020 CelebGuru Designed By RedCat

Search