2020. április 09., csütörtök 08:25

CSŐDBE MEHET A BUNDESLIGA EGYIK LEGNAGYOBB KLUBJA, HA NEM INDUL ÚJRA A SZEZON

Értékelés:
(0 szavazat)

A hétszeres német bajnok, valamint UEFA-kupagyőztes FC Schalke 04 honlapján megjelent közlemény szerint a koronavírus-járvány okozta gazdasági helyzetben csak a vissza nem váltott bérletek tartják életben a nem futball egyik legpatinásabb klubját. 

A klub vezetősége által jegyzett amolyan nyílt levélben leszögezik, hogy jelenleg valamennyi klubnak ugyanaz az érdeke: bárhogy, de befejezni a szezont. Még, ha nézők nélkül, üres stadionokban is. 

"Ha nehéz is ezt elfogadni, első lépésben ez mégis nagyszerű hír lenne a Schalke 04 számára, amely így legalább a felbecsülhetetlenül fontos, a televíziós közvetítésekből származó bevételekre számíthatna. Enélkül ugyanis, mint jelen helyzetben, a klub a létét fenyegető gazdasági helyzettel néz szembe" – utal a levél finoman, de egyértelműen a Ruhr-vidéki klub csődközeli állapotára.

A klubvezetés múlhatatlan háláját fejezi ki a csapat mellett a rosszban is kitartó szurkolók felé, akik közül minimális számban vannak azok, akik a bizonytalan helyzetben a bérleteik, és korábban megvásárolt meccsjegyeik visszaváltása mellett döntöttek. 

"Minden egyes vissza nem váltott bérlet és meccsjegy nélkülözhetetlen hozzájárulást jelent az anyagi helyzetünk stabilizáláshoz, az egyesület túlélésének biztosításához" – hangsúlyozza a közlemény.

Megjelent: 212 alkalommal
©2020 CelebGuru Designed By RedCat

Search