2020. április 11., szombat 09:03

Tovább tombol Amerikában a koronavírus

Értékelés:
(0 szavazat)

Néhány napja a legsúlyosabb amerikai tragédiákhoz hasonlította Donald Trump a mostani időszakot. A jóslata egyrészt bevált, hiszen már most többen haltak meg New Yorkban, mint a szeptember 11-i terrortámadásban. De a járvány továbbra sem csillapodik. A korlátozások május elejéig legalább érvényben maradnak.

Magyar idő szerint szombat reggelre virradóra átlépte a félmilliót a koronavírus-fertőzöttek száma az Egyesült Államokban. Csak New York államban több mint 170 ezer fertőzöttek regisztráltak, itt az egymillió lakosra jutó fertőzöttek száma megközelíti a 9000-et. Ezzel itt a legrosszabb a fertőzési arány.

Az amerikai halottak száma a legfrissebb adatok szerint 18 747, és ahogy tegnap itt az Indirekten is megírtuk, New Yokban elkezdték az elhunytakat jeltelen tömegsírba temetni egy közparkban. Az amerikai járványügyi szakértők szerint ráadásul a helyzet a következő napokban tovább romlik. A járványügyi intézkedéseket irányító kormányzati munkacsoport napi sajtótájékoztatóján Deborah Birx járványügyi szakember azt mondta, hogy bár biztató jelek mutatkoznak, a járvány még mindig nem érte el a csúcspontját az Egyesült Államokban.

Közben Donald Trump amerikai elnök megismételte pénteken, hogy készen áll a koronavírus-járvány miatt leállt gazdaság újraindítására, de hozzátette, hogy május elejéig még biztosan nem lehet enyhíteni az elrendelt korlátozásokat és megindítani a munkát. A járványügyi intézkedéseket irányító kormányzati munkacsoport napi sajtótájékoztatóján Trump hangsúlyozta, hogy a döntés időzítésében az egészségügyi szakemberek tanácsaira hallgat majd. Szerintük pedig jelenleg úgy tűnik – fűzte hozzá -, hogy május elsején még nem lehet enyhíteni a korlátozásokat.

Megjelent: 62 alkalommal
©2020 CelebGuru Designed By RedCat

Search