2020. március 23., hétfő 08:03

Minden McDonald's bezár az Egyesült Királyságban!

Értékelés:
(0 szavazat)

Kedden már egyetlen gyorsétterem sem fog kinyitni a közel 1300 közül.

A koronavírus terjedését próbálja akadályozni a McDonald's, ezért hétfő estére valamennyi gyorséttermét bezárja az Egyesült Királyságban – jelentette a BBC. Az országban 1270 ilyen gyorsétterem működik.

A McDonald's korábban az asztalok, ülőhelyek lezárásával próbálkozott, de elvitelre továbbra is lehetett náluk vásárolni, és az autóval érkezők is rendelhettek a kiadóablakoknál.

A cég azonban most – munkatársai és a vásárlók egészségének védelme érdekében – meghozta a bezárásról szóló döntést.

Boris Johnson brit miniszterelnök pénteken jelentette be, hogy az éttermeknek és kávézóknak be kell zárniuk, az intézkedés az elviteles helyekre azonban nem vonatkozik.

A McDonald's 135 ezer embert foglalkoztat az Egyesült Királyságban, többségüket úgynevezett nullaórás szerződéssel (zero hour contract). Ez olyan munkaszerződés, amelyben nem határozzák meg a munkaidőt; a munkaadó akkor hívja be a munkavállalót, amikor szüksége van rá. Utóbbi azonban mondhat nemet, nem köteles a felajánlott munkát elvállalni. Ennél a megállapodásnál a dolgozónak csak az elvégzett munkaórák alapján fizetnek, a készenléti időre nem jár pénz.

Azok a dolgozók, akiket közvetlenül az étteremlánc foglalkoztat, április 5-ig megkapják a teljes fizetésüket a beosztásuk szerinti munkaidőre.

Megjelent: 25 alkalommal
©2020 CelebGuru Designed By RedCat

Search