2020. április 09., csütörtök 08:14

Lépett a Tesco: mától létszámkorlát lesz a magyar áruházakban

Értékelés:
(0 szavazat)

Újabb intézkedéseket léptet életbe Magyarországon a Tesco a vevők és a dolgozói védelmében a koronavírus-járvány közepette: csütörtöktől az áruházakban egy időben csak előre meghatározott számú vásárló tartózkodhat. Ha ennél többen érkeznek, az épületen kívül kell várakozniuk azoknak, akik "nem férnek be

A Tesco a biztonságot növelő intézkedések újabb elemeként csütörtöktől az összes magyarországi áruházában limitálja, hogy egy időben hány vásárló tartózkodhat egyszerre egy adott áruházban – áll a cég közleményében. Az egyes áruházakban már mai is működő intézkedés szerint egy időben az áruház alapterületéhez képest annyi ember tartózkodhat bent, ahány biztonságosan be tudja tartani a 2 méter távolságot egymás között. A pontos létszám így áruházanként változó.

A VÁSÁRLÓSZÁMOT EGY APPLIKÁCIÓ SEGÍTSÉGÉVEL AZ ÜZLETEK BEJÁRATÁNÁL A TESCO MUNKATÁRSAI KÖVETIK ÉS ELLENŐRZIK. A VÁSÁRLÓK – A MÁS SZOLGÁLTATÓKNÁL, MINT PÉLDÁUL GYÓGYSZERTÁRAKNÁL, POSTÁKNÁL MÁR BEVÁLT GYAKORLATOT KÖVETVE – MINDEN ESETBEN AZ ÉPÜLETEN KÍVÜL FOGNAK SORBAN ÁLLNI, A BIZTONSÁGOS TÁVOLSÁG MEGTARTÁSÁVAL.

Azon áruházaknál, ahol több bejárat is van, csak egyet lehet majd használni, így a belső üzletsorral is rendelkező áruházak esetében az épületben tartózkodók létszáma lesz a mérvadó.

Az új intézkedés a 65 éven felettiek védelme érdekében a nekik fenntartott vásárlási időszakra is vonatkozik: 9 és 12 óra között az áruházlánc munkatársai mind a létszámot, mind az életkort ellenőrzik."

Megjelent: 150 alkalommal
©2020 CelebGuru Designed By RedCat

Search