2020. március 25., szerda 07:36

Félelmetesen gyorsan terjed a járvány New Yorkban

Értékelés:
(0 szavazat)

Minden harmadik napon duplázódik a koronavírusos esetek száma - erről Andrew M. Cuomo kormányzó számolt be. És ami még aggasztóbb, hogy amerikai gyorsjelentés szerint a COVID-19 fertőzésben elhunytak ötöde fiatal felnőtt vagy elmúlt 20 éves, de még nem érte el a 65. életévét. Kedd reggelre az államban 25 665 esetet jelentettek, és legalább 157 halálesetet, csak New York városában 15 ezer beteg lehet.

A New York Times tudósítása szerint a kormányzó előbb elég ingerülten reagált a szövetségi kormány által küldött 400 lélegeztetőgépre, mondván a Trump-adminisztráció el van tévedve a nagyságrendekkel kapcsolatban, hiszen a városnak 30 ezerre lenne szüksége.

Majd beszámolt arról, hogy nem sikerült a megalopolisznak ellaposítani a járványgörbét: minden harmadik napon duplázódik a koronavírusos esetek száma, vagyis laposítás helyett a járványgörbe emelkedik.

Cuomo beismerte, hogy a csúcs magasabban van és korábban következik be, mint korábban gondolták, ami elég rossz kombináció.

A kormányzó mot azt valószínűsítette, hogy a korábbi 110 ezer helyett 140 ezer kórházi ágyra lesz szükség a fertőzött betegek ellátására. Jelenleg 53 ezer áll rendelkezésre. Ráadásul 40 ezer intenzív ágyra lenne szükség. Ahogy Cuomo fogalmazott: ezek zavarba ejtő, csillagászati számok.

A qubit tegnapi cikke szerint ráadásul a betegek között nagyon sok a 65 év alatti.

Az Amerikai Járványügyi Központ (CDC) 4226 beteg adataiból készített statisztikát korcsoportok szerinti bontásban arról, hogy a február 12-e és március 16-a között megfertőződötteknek hány százalékát kellett kórházban, illetve intenzív osztályon ápolni. Azt is megvizsgálták, hogy az elhunytak között melyik korcsoport milyen arányban képviseltette magát.

E szerint a 4226 igazolt beteg közül 2449-ről tudták az életkorát is. Ennek alapján számolták ki, hogy a betegek 31 százaléka került ki a 65 év felettiek köréből. Az amerikai statisztika arra is rávilágít, hogy az ismert esetek 18-18 százaléka 55 és 64, valamint 45 és 54 éves kor közé esett, vagyis a 45-64 éves korúak együtt nagyobb (36 százalékos) arányban képviseltették magukat a betegek között, mint az idősebbek. A 20-44 évesek körében ráadásul önmagában majdnem annyi, 29 százaléknyi beteget regisztráltak, mint a 65 felettiek között.

Megjelent: 154 alkalommal
©2020 CelebGuru Designed By RedCat

Search