2020. május 05., kedd 14:28

A Sziget főszervezője örülne a belga módszernek

Értékelés:
(0 szavazat)

Kádár Tamás, a Sziget Fesztivál főszervezője szerint a Belgiumban használt módszer segítene a legtöbbet a most elmaradó fesztiválokon.

Kádár Tamás, a Sziget Fesztivál főszervezője egy podcastben arról beszélt, hogy nagyjából 1 milliárd forintnak megfelelő összeget utaltak már ki az idei fel(nem)lépőknek – írja a Kreatív Online.

A kormány döntése értelmében idén sok fesztiválhoz hasonlóan a cég által szervezett Volt, Balaton Sound és a Sziget is elmarad.

Kádár elmondta: a Sziget stabil lábakon áll, de vannak olyan fesztiválok, amelyek sorsa most attól függ, milyen mennyiségben váltják vissza idén a már megvásárolt jegyeket. Az interjúban a belga példa merült fel jó, a vásárlónak és a szervezőcégnek is vállalható kompromisszumként.

Belgiumban jogszabályt módosítottak annak érdekében, hogy minden már jegyet vásárló fesztiválozó a vásárlásával azonos értékű vouchert kapjon, amelyet 2021-es szezonban válthat be. Amennyiben a vásárló nem él ezzel a lehetőséggel, visszakapja a pénzét.

Magyarországon azonban még nincs hír ilyen jogszabály-módosításról. Kádár szerint ugyan vannak egyeztetések a háttérben, de nem tud arról, hogy hasonló intézkedés életbe lépne a közeljövőben.

Megjelent: 197 alkalommal
©2020 CelebGuru Designed By RedCat

Search