2020. március 23., hétfő 08:24

82 ezer orvosi maszk érkezett Budapestre!

Értékelés:
(0 szavazat)

Hétfőn a kora reggeli órákban sikeresen megérkeztek a magyar kormány által megrendelt egészségügyi védőfelszelések Budapestre, közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Wizz Air legújabb repülőgépével március 20-án szálltak fel azok a tapasztalt pilóták, akik hat országon át összesen 50 óra alatt több, mint kilencezer kilométert megtéve érték el Sanghajt, hogy onnan csaknem 11 tonnányi egészségügyi segédeszközt repítsenek Budapestre.

Az orvosi eszközöket szállító W6 9012 járatszámú Wizz Air repülőgép a fedélzetén 30 050 darab védőruhával és 82 ezer darab orvosi maszkkal érkezett a fővárosba.

A Sanghajból érkező gépet Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese, Gazsó Balázs, az ITM közigazgatási államtitkára és Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora fogadta.

A koronavírus elleni védekezésben a védőfelszerelések fontosak, a kormány pedig mindent megtesz azért, hogy készleteinek számát növelni tudja. A mostani beszerzést az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízása alapján a Semmelweis Egyetem folytatta le.

A közeljövőben újabb orvosi eszközöket tartalmazó szállítmány érkezik Magyarországra: a beérkezett készleteket elsősorban az egészségügyi dolgozók fogják megkapni, közölte a tárca.

Megjelent: 163 alkalommal
©2020 CelebGuru Designed By RedCat

Search