Érdekességek

2020. január 14., kedd 09:01

Fény derült az angliai falu titkára, ahol rendszeresen pénzt találnak az utcán

Értékelés:
(0 szavazat)

Valaki éveken át kétezer fontos pénzkötegeket hagyott a falu utcáin.

Az északlelet-angliai Blackhall Colliery faluban az elmúlt hat évben 13 alkalommal találtak az utcán húszfontosokból álló pénzkötegeket. Általában mintegy kétezer fontot (778 ezer forintot) tett ki egy-egy köteg. A falubeliek minden alkalommal bejelentették a talált pénzt a rendőrségnek, amely évek óta próbálta kideríteni annak eredetét, de eddig nem jártak sikerrel.

Hosszas nyomozás után a rendőrség mostanra kiderítette, hogy két jótevő mondott így köszönetet az ott lakóknak egykori segítségükért. Az adakozók, akik nem akarták nyilvánosságra hozni kilétüket, közölték a rendőrséggel, hogy váratlan nyereményre tettek szert, és vissza akartak adni valamit a falunak.

Egyikük elmondta, hogy érzelmi kötődése van az egykori bányászfaluhoz, amelynek egyik lakója segített neki, és viszonozni akarta a kapott kedvességet. A durhami rendőrség közölte, hogy a pénzkötegeket mindig a megtaláló kapta meg.

A jótevők szándékosan hagyták azon a helyen a pénzt, ahol a lakók megtalálták, mivel azzal számoltak, hogy olyanok, köztük nyugdíjasok kezébe kerül, akiknek szükségük van rá. Ezért gyakran a közelben vártak és figyelték, hogy valaki valóban megtalálja-e a pénzt.

„Nagyon örülök, hogy a rejtélyt megoldottuk, és határozottan kizárhatjuk, hogy a pénz bűntetthez kapcsolódik” – mondta hétfőn John Foster, a helyi rendőrség illetékese.

Azt nem tudni, hogy a két jótevő folytatni fogja-e az adakozást, de ha valaki újabb pénzköteget talál, és leadja a rendőrségnek, meg fogja kapni az összeget.

Megjelent: 13 alkalommal
©2020 CelebGuru Designed By RedCat

Search